15/09/2020

Villreinjakta nærmer seg nå slutten, og det er så langt rapportert om kun 23 fellinger for våre jegere. Reinsdyra har knapt nok vært inne på Dalsbygda-grunn, så de aller fleste av jegerne har felt sitt dyr på Kvikne, Budal eller Soknedal sine terreng.

Kvikne stengte sitt terreng for overgang den 13.september, men våre jegere kan fortsatt gå til Budal eller kjøre til Soknedal for å jakte (kun 2 pr. dag).

Værmeldingene for de neste dagene tyder på at det ikke vil bli østlig vindtrekk, så det vil neppe bli mulig å felle spesielt mange dyr på Dalsbygds-grunn de siste dagene heller. Vi oppfordrer derfor alle som fortsatt ikke har fått tak i sin rein om å bruke de siste dagene, og overgangsavtalene godt, eller om å levere inn jaktkortet, slik at andre jegere kan få prøve seg de siste dagene.