14/02/2015

Dalsbygda Jaktlag har gleden av å lyse ut rypejakta 2015!

Alle søknader skal i år sendes inn via våre WEB-sider www.dalsbygdajaktlag.no

Søknadsfrist for rypejakt (utenbygds jegere) er 28. februar, innenbygds småviltjegere trenger ikke søke, men kan kjøpe jaktkort på jaktlagskontoret ihht nedenstående utlysning.

Søknadsfrist for all annen jakt er 30. mai, utlysning kommer senere i januar.

Rypejakt utenbygds jegere

Rypejakta for utenbygds jegere er inndelt i 4 perioder à 5 dager, med en jaktfri dag i mellom.

1. periode er 10-14. september

2. periode er 16-20. september

3. periode er 22-26 september

4. periode er 28. september-2. oktober

Det selges et begrenset antall kort på våre tre kortområder, Østfeltet 25 kort/periode, Vestfeltet 25 kort/periode og Kjurrudalen Nord 10 kort/periode. Vi oppfordrer alle jegere til å søke på flere områder/perioder for å få tildelt jakt, dette pga stor etterspørsel. Vi gjør oppmerksom på at dersom du tildeles jakt og ikke ønsker å benytte deg av tilbudet må du varsle om dette, i motsatt fall vil tildelt jakt bli fakturert uavhengig av om du har jaktet.

For jakt fra og med 3. oktober selges det døgnkort til de 3 kortområdene på Dalsbygda Handel (Joker-butikken i Dalsbygda). Kortene selges kun i butikkens åpningstid og kan ikke reserveres/forhåndsbestilles. OBS: Dalsbygda Jaktlag regulerer antallet kort som kan selges utifra rypebestand og fangstresultater. Sjekk våre websider før ankomst for nærmere info.

Rypejakt innenbygds jegere

Jaktkort selges fra jaktlagskontoret tirsdag 8. september fra klokken 08.00 til 20.00, samt onsdag 9. september fra klokken 08.00 til 20.00. Deretter alle tirsdager og onsdager mellom klokken 08.00 og 16.00. Styret har også kortblokker og selger jaktkort fra og med 10. sept. All ungdom under 18 år får utskrevet gratis jaktkort på småvilt, forutsatt betalt jegeravgift.

Generelt for rypejegere


Dalsbygda jaktlag krever aversjonsbevis (sauerenhetsbevis) på alle hunder som skal benyttes i våre terreng. For hunder under 8 år må beviset være gyldig og fornyet de siste 3 årene, for hunder over 8 år aksepteres utgåtte bevis (forutsatt at de medbringes og fremvises).